4254 Nyíradony Kossuth utca 38 +36 52 203 249 delnyirsegleader@gmail.com

Hírek

Bemutatkozó anyag - Álmosd Község Önkormányzata

Szakmai beszámoló

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Dél-Nyírség, Erdőpuszták Leader Egyesület működési területére meghirdetett Szakmai programok megvalósítása és térségi rendezvények című VP6-19.2.1.-23-2-17 kódszámú felhívás alapján, Álmosd Község Önkormányzata (4285 Álmosd Fő utca 10.) 1 999 987 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A projektben megvalósításra kerülő rendezvény lebonyolításával egy modern, színvonalas, kulturálisan sokszínű szakmai program, szabadidős rendezvény zajlott le, mely hozzájárult az önszerveződés erősítéséhez, a településen élők életminőségének javításához, az összetartozás érzés erősítéséhez.

A projekt további eredménye és hatásai között említhető, hogy a település vonzóvá tétele megtörtént, a rendezvény szervezésével olyan a társadalmi felzárkózást elősegítő fejlesztés valósult meg, melyek a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű hasznosulással bír.

A rendezvény keretében sor került a Támogatói Okiratban foglaltakkal megegyezően a fellépők, előadók mellett vetélkedőkre gyermekek részére, amatőr művészeti csoportok bemutatójára, gasztronómiai ízelítőkre, sakkversenyre és egyéb kisérőprogramokra, többek között mint lufibohóc, vidámpark, kirakodó vásárra.

A támogatás elnyerésével még nagyobb hangsúlyt fektettünk marketing és kommunikációs tevékenységeinkre, hiszen ezek a tevékenységek szintén elengedhetetlenek a sikeres működésünkhöz. 

A rendezvény lebonyolításával tehát olyan magas színvonalú programokon lehetett részt venni, melyek a társadalmi szerepvállalást, összetartozás érzést hivatottak erősíteni, ezzel hozzájárulva a programokba történő bekapcsolódást, a motiváció, érdeklődés felkeltését.

A projekt során megvalósultak a projektmenedzsment és a tájékoztatás – nyilvánosság tevékenységek is, arculati kézikönyvnek megfelelően.

Álmosd, 2022. 08. 27.

Tisztelettel:

                               Tóth Sándor