4254 Nyíradony Kossuth utca 38 +36 52 203 249 delnyirsegleader@gmail.com

Hírek

Játszótér kialakítása Hajdúsámson-Sámsonkert településrészen

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Dél-Nyírség, Erdőpuszták Leader Egyesület működési területére meghirdetett Települési környezet és szolgáltatások fejlesztése című VP6-19.2.1.-23-6-21 kódszámú felhívás alapján, a Sámsonkerti Lakosokért Egyesületet (4251 Hajdúsámson, Dombos utca 83.) 12 402 526 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt keretében Hajdúsámsonban, Sámsonkert külterületi településrészén a 0511/2 helyrajzi számú ingatlanon egy új játszótér került kialakításra. A terület Hajdúsámson Város Önkormányzatának tulajdonában van, de a képviselőtestület az érintett fejlesztési helyszínen történő projekt megvalósításához és fenntartásához testületi határozat keretében hozzájárult.

A kialakított játszótér a Hajdúsámson-Sámsonkert településrész központjában a Fő utca és a Sima utca által határolt területen helyezkedik el. A beruházás keretein belül a megvalósítás helyszínén régi, elavult játszótéri eszközök voltak találhatók, ezért az újonnan telepítésre kerülő játszótéri eszközök (hajó játékkombináció, hinta 2 db lapülővel, hinta 1 db fészekülővel, rugós lovacska) úgy kerültek kialakításra, hogy a már meglévő játékelemektől megfelelő távolságra kerüljenek. A játszótéri játékok alá 30 cm vastag agyagmentes homok ütéscsillapító felület készült. A felületek úgy kerültek rendezésre, hogy a csapadékvíz szabad elvezetése biztosított legyen. A telepített játszótéri eszközök az érvényben lévő előírások szerint minősített és természetbarát anyaggal kezelt 1. osztályú minőségű termékek. 

A fejlesztés célja, hogy a környék egyre növekvő kisgyermekes lakosságának a Hajdúsámson-Sámsonkert településrészen élőknek a 3-14 éves korosztály számára megfelelő egészséges életmódhoz szükséges testmozgási játszási lehetőséget tudjunk biztosítani. Az új játszótér aktív kikapcsolódást nyújt a településrészen élő gyermekeknek, akik ide látogatnak. A játszótér kialakítása hozzájárul a térség fejlődéséhez, a kisgyermekes szülök, nagyszülők közösségi kapcsolatainak erősítéséhez, ezáltal a helyi közösségi kapcsolatok erősítéséhez.